perjantai 16. joulukuuta 2011

Uusi ja ilmainen joulukortti

Alkaa olla korkea aika lähettää joulutervehdys sukulaisille, ystäville ja tuttaville. Aina parempi, jos tervehdys poikkeaa tavanomaisesta, koska sellainen jää paremmin mieleen. Tämän seikan huomioiden olen suunnitellut joulukortteja poiketen tavanomaisista ratkaisuista unohtamatta kuitenkaan aihetta. Olen tietoinen, että tämä saattaa jopa aiheuttaa torjuntaa, mutta Internet on jo nyt pullollaan ilmaismateriaalia, joka on kuin yhdestä puusta veistetty ja samalla kädellä. Vaihtoehdolle on siis tilausta.

Olen seurannut vaistojani ja ideoitani suunnitellessani kortteja, jotka löydät Postikortit-kansiosta. Korteistani on aina vähintään kaksi versiota. Sellainen, joka tulee käyttää sellaisenaan, ja muunneltavissa olevia versioita. Tarkemmat ohjeet löytyvät aina kunkin kortin kuvatekstistä. Tekstimuutoksiin suosittelen ilmaista valokuvankäsittelyohjelmaa. PhotoScape on hyvä vaihtoehto, koska se on helppokäyttöinen ja selkeä. Täältä voit ladata PhotoScapen. Jos olet tottunut johonkin muuhun ohjelmaan, käytät luonnollisesti sitä.

Jos valitset korttivaihtoehdon, joka tulee käyttää sellaisenaan, voit lisätä sen osaksi sähköpostiasi tai tulostaa sen ohuelle kartongille ja laittaa terveisesi kääntöpuolelle. PhotoScapessa arkille voi määrittää useamman kortin, jolloin paperia ei mene hukkaan. Vaivattomampi tapa on tallentaa valmis kortti omalle koneelle ja hakea se osaksi sähköpostia, ei siis liitteeksi. Korttien tallentaminen –sivulla on ohjeet siitä, kuinka tuot kuvan sähköpostiohjelmasi kirjoitusalueelle. Ensin mainitulla sivulla neuvotaan, kuinka kortin tallentaminen onnistuu. Jos se on sinulle tuttua, vieritä näyttöä, kunnes tulet kohtaan Kortin liittäminen osaksi sähköpostia.

Alla on yksi joulukortteistani. Siitä on kolme versiota. Ensimmäinen tulee käyttää sellaisenaan, toinen on esimerkki, miten teksti olisi hyvä sijoittaa ja kolmas on korttipohja, johon sinulla on mahdollisuus lisätä oma jouluvärssysi ja allekirjoitus. Voit myös määritellä kirjaimelle erivärisen ulkoreunan ja täytön. Voit valita minkä tahansa fontin ja värin sille, mutta sinulla ei ole lupa muuttaa kortin kuvaa tai värejä. Kortti on ilmainen yksityiskäytössä niin kauan kuin kortin tekijän nimeä ei peitetä. Tarkemmat ohjeet tekstimuutoksiin löytyvät Korttitekstit-sivulta.

Esimerkkikortti

XJoulu02AThXJoulu02BThXmas02CTh

Löydät kaikki suunnittelemani ilmaiskortit Postikortit-kansiosta. Kortit ovat tällä sivulla pienempiä kuin mainitussa kansiossa.

Ja ei sitten muuta kuin värssyjä keksimään ja rauhallista joulua viettämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti