maanantai 16. huhtikuuta 2012

Drivel -päiväkirjamuokkain

Olen kertonut viime viikkoina tässä Yelling Rosan Bloggerissa aina silloin tällöin seikkailuistani Linux-maailmassa. Tiedä sitten, kuinka paljon se ihmisiä kiinnostaa, mutta sitä puhuu häristä, joilla kulloinkin kylvää. Olen myös maininnut motiivikseni Linuxin käyttöön sen, että se on vähemmän virusaltis käyttöjärjestelmä. Näin sen käyttö on perusteltua Internetissä surffailtaessa. Eri Linux-ohjelmia kokeilemalla yritän kartoittaa sitä, kuinka laajaa Internet-käyttö voisi olla.

Nyt on vuorossa offlineblogieditorit. Ennen tätä kokeilin Blogilo -nimistä offlineblogieditoria, mutta en saanut sitä koplattua Blogger -palvelun kanssa, vaikka esittelyssä kerrottiin sen olevan yhteensopiva Blogger -alustan kanssa. Saa sitten nähdä, miten käy tämän Drivel -muokkaimen kanssa. Sekin väittää kykenevänsä lähettämään artikkelin Bloggeriin.

Käytän molempia ohjelmia Ubuntu 12.04 -käyttöjärjestelmästä. Vistan puolella minulla on Windows Live Writer offine -editori käytössä. Se on toiminut moitteettomasti. Jatkan kuitenkin kokeiluja Linuxin puolella toistaiseksi, vaikka tähän mennessä aina siitä asti, kun asensin itselleni Ubuntun, Windows-ohjelmat ovat tuntuneet käyttäjäystävällisemmiltä. Olisi kuitenkin hätäistä tehdä kuukauden tutustumisen jälkeen lopullisia johtopäätöksiä Windowsin hyväksi. Onhan minulla siitä miltei 20 vuoden kokemus. Sen käyttö on mennyt selkärankaan.

Lisäys Bloggerissa 

Muuten Drivel -editori toimii moitteettomasti, mutta luokkien merkitseminen ei toistaiseksi onnistu. Tutkin edelleen asiaa ja ilmoitan ratkaisun myöhemmin, jos sellaisen löydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti