perjantai 20. huhtikuuta 2012

Taustakuvan teko Gimp -kuvankäsittelyohjelmalla

Taustakuvaidea lähti siitä, että on sääli heittää vessapaperirullien hylsyjä kaatopaikalle. Keräsin niitä muovipussiin. Kun niitä oli mielestäni riittävästi, asettelin ne sängyn päälle ja kuvasin ne pokkarillani. Kuva ei kovin kummoiselta näyttänyt.

clip_image001

Sitten latasin osoitteesta http://www.gimphelp.org/script24.shtml Script-Fu kokoelman. Käytin kokoelman Color-skriptiä ja sen Invert –vaihtoehdon kohtaa Simple Color Invert. Näin sain rullista jäänsinisiä samalla, kun taustan värisävy muuttui sointuvaksi.

clip_image002

Kolmannessa vaiheessa tein hyllyistä ornamentin. Se tapahtui ladatun kokoelman Distorts-skriptin Circle Maker – vaihtoehtoa käyttäen.

clip_image003

Pelkkä ornamentti olisi ollut orvon näköinen, joten lisäsin sille taustan. Sen sain kopioimalla osan ornamentin pintaa leikepöydälle ja vetämällä sitten pinnan pintakokoelmasta uudelle tasolle. Lopputulos on tässä.

clip_image004

Prosessi on katsottavissa videolta osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=WSqptf_3oIk&feature=channel&list=UL  Se on toteutettu Windows – käyttöjärjestelmässä.

Prosessin toteuttamiseksi tarvitset skriptikokoelman lisäksi Gimp -kuvankäsittelyohjelman. Voit ladata sen täältä. http://www.gimp.org/downloads/ Skriptit pitää purkaa ja asentaa Gimpin Scripts –kansioon, polku: C:\Program Files\Gimp-2.0\share\gimp\2.0\scripts. Sivulta http://www.gimphelp.org/script24.shtml löytyvät tarkat ohjeet, kuinka kokoelman kanssa menetellä. Skritptien latauslinkki, http://www.gimphelp.org/DL/gimp_scripts_26.zip on mainitun sivun alaosassa.

Voit purkaa ladatun skriptipaketin ilmaisella IZArc purkuohjelmalla. Se löytyy täältä. http://www.ilmaisohjelmat.fi/izarc Ohjelman kielivaihtoehdoista löytyy myös suomen kieli, Options –valikon Language –komennon Finnish –kohdasta.

Esitetyllä tavalla voit tehdä kotisivuillesi persoonallisia taustakuvia. Lähtökohtana voi olla vaikka päivänkakkarat tai kosteat rantakivet. Vain mielikuvitus on rajana. Taustakuvan lataamisesta kotisivulle voit hakea tietoa kirjoittamalla Googlen hakukenttään haun: kotisivun taustakuva.

Ja ei kun hihat heilumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti