maanantai 30. huhtikuuta 2012

Toukokuun kuva 2012

Iloinen mies

Helmikuussa lähetin noin sadalla tuttavalle pyynnön, että he antaisivat arvionsa 21 piirustuksestani, nimeisivät kolme suosikkia ja kolme inhokkia kertoen, miten he valintansa suorittivat. Sain parikymmentä palautetta. Vastaukset tulivat hyvin erityyppisiltä ihmisiltä opiskelleista kansan mieheen. Näin mieltymykset vaihtelivat laidasta laitaan. Sama piirustus saattoi olla jonkun arviossa kärkipäässä ja taas seuraavan arviossa loppupäässä. Myös mieltymyksien perustelut vaihtelivat mukavasti.

Iloinen mies ylsi useimmissa arvioissa suosikkeihin. Aivan tuntumassa olivat Apina, Syöpäläinen ja Liekeissä. Inhokkien joukko vaihteli enemmän arvioissa, mutta Kapteeni Koukku oli herättänyt tasaisesti kielteiset tuntemukset. Onhan se hyvä olla jossain ensimmäinen. Minulle Kapteeni Koukun kohtalo oli yllätys. En olisi arvannut sen herättämää kaikua etukäteen. Suosikkien puolella uskalsin odottaa, että mainitut piirustukset herättävät positiivisia tuntemuksia. Tosin odotin muutaman muunkin tekevän niin, mutta ne olivat aiheeltaan ilmeisesti liian ahdistavia.

Iloinen mies – piirustus saa nyt kunnian lopettaa kuukauden kuva julkaisusarjani, jota on jatkunut toukokuussa 12 kuukauden ajan. Iloinen mies – piirustus löytyy täältä. Kuvien tekeminen on ollut haastavaa, mutta hyvin aikaa vievää. Ne ovat vieneet tilaa kirjoittamiselta ja postikorteilta, jotka ovat jääneet vähäiselle huomiolle. Seuraavien 12 kuukauden aikana paneudun kuvapuolella uusien tekniikkojen opiskelemiseen ja julkaisen neljä kausipostikorttia sekä niiden yhteydessä videon. Kesäkauden kortin olen jo valinnut ja harjoitellut videoesitystä varten. Siinä näytän, kuinka korttiin lisätään tervehdys käyttäen ilmaista Gimp -kuvankäsittelyohjelmaa. Kyseessä on korttipohjaan sointuvien kohokirjainten tekeminen. Ihmiset voivat videossa näytetyn tekniikan opittuaan lisätä oman tervehdyksen minun korttipohjaani tai tehdä oman kortin.

Kiitän kaikkia, jotka ovat seuranneet kuukauden kuviani vuoden aikana ja toivon, että he jatkavat kausipostikorttieni parissa. Ilman videota voisin varmasti julkaista postikortteja useammin, mutta haluan ihmisten aktivoituvan videoiden myötä itse. Se on ollut koko ajan tarkoitukseni, että ihmiset lisäisivät terveisiänsä korttipohjiini, mutta niksien opettaminen teksti- ja kuvapohjaisesti ei ehkä ole ollut riittävä. Korttiaktiviteetteja löytyy esimerkiksi kotisivustoni Korttiteksti – sivulta. Omakohtaisen tekemisen voi aloittaa jo nyt käymällä tutustumassa osoitteessa: http://www.youtube.com/watch?v=WSqptf_3oIk&feature=channel&list=UL – videoon, jossa näytetään, kuinka taustakuvan teko kotisivulle luonnistuu ilmaisella Gimp – kuvankäsittelyohjelmalla. Videoon liittyvät linkit on lueteltu Yelling Rosan Bloggerin Taustakuvan teko – sivulla.

YouTubesta löytyvät myös jutturunoni, Postrahavasta osa 002 ja Postrahavasta osa 003. Jos kaikki menee hyvin, julkaisen kolmannen Postrahavasta videon kuluvan vuoden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti