keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kävijämäärien seuraamisen vaikeus

Se vaatii kärsivällisyyttä elää tässä tietotekniikan ihmeellisessä ja kaikkivoivassa maailmassa. Yleismaailmallisesta suitsutuksesta huolimatta tietokoneiden kanssa sattuu sangen alkeellisia virheitä, joita ilman niitä mitä todennäköisimmin sattuisi huomattavasti vähemmän jos olenkaan. Harvemmin sitä on nähty kirjanpitäjää, joka hukkaa kävijätilastokirjansa jonnekin. Vielä harvemmin mainittu työntekijä on sitten katsonut oikeudekseen vähätellä virhettä. Pahimmassa tapauksessa virhettä ei edes selitellä. Tällaiseen tilanteeseen sain törmätä kuun alkupuolella, kun Picasan pilvitallennuspaikassa katseluseurantaluvut katosivat osalta postikorteistani.

Tietysti aloin selvittää, mistä moinen voisi johtua. En ole vastausta löytänyt, vaikka olen käyttänyt luvattoman paljon aikaani siihen, että ratkaisisin, miten seurantaluvut voisi palauttaa. Googlen neuvontapalstoilta kävi ilmi, että on muitakin saman kohtalon kohdanneita ja että he hakivat vastausta samaan ongelmaan. Sellaista he sen paremmin kuin minäkään en ole saanut. Tietysti se jossain on, mutta tavallisilla taatelintallaajilla ei aikaa ole aivan loputtomasti siihen, että he painivat tietokonemaailman ongelmissa.

En väitä, ettei olisi hienoa, kun ihmisille tarjotaan ilmaisia palveluja tai kun esimerkiksi voi nopeasti lähettää postia työnantajalleen tai kavereilleen. Olen kuitenkin ihmisessäni siitä, kuinka yksisilmäisesti tietokonetekniikkaa ylistetään. Hitunen tervettä maalaisjärkeä suhtautumiseen palvelisi huomattavasti paremmin sitä, että tietotekniikkaa palvelisi kokonaisvaltaisesti paremmin ihmistä. Tämä olisi viime kädessä eduksi myös tietotekniikkaa kehittävälle sektorille. Kaikkinainen kehityshän merkitsisi sitä, että tietotekniikan käyttö lisääntyisi eikä päinvastoin. Mitä enemmän kehitystä tapahtuisi, sitä vähemmän koneita käytettäisiin turhaan, mikä taas vapauttaisi ihmiset hyödyllisiin tehtäviin niin todellisessa kuin virtuaalimaailmassa puhumattakaan sähkönkulutuksen vähenemisestä.

Tässä jotain, mitä kaikki voisivat miettiä ilman lahkolaista kiihkomielisyyttä, mitä niin usein esiintyy, kun puhutaan tietokone maailmasta. Tästä on hyvänä esimerkkinä käyttöjärjestelmälahkot. Linux-ihmisten mielestä heidän järjestelmässäänhän ei ole mitään vikaa, eivätkä he löydä mitään oppimista Windows-puolelta ja päinvastoin. Kuinka ollakaan, minä olen kuitenkin kokenut sen ihanuuden, että niin Ubuntu 12.04 LTS kuin Windows Vistani ovat lakanneet toimimasta. Monista ponnisteluista huolimatta kummassakin tapauksessa jouduin asentamaan käyttöjärjestelmät uudelleen. Tietysti sitä ennen siirsin työtiedostot ulkoiselle kovalevylle ja palautin ne sitten puhtaille koneille.

Tästä nyt sitten taas eteenpäin, vaikka en tiedä, miten jatkaa noiden korttien katselulukemien kanssa. Nollatutuneet katseluvut eivät ole kasvaneet kohta viikon, vaikka katseluseurannan säilyttäneitä kortteja on säännöllisesti katsottu. Ehkä kokeilen sitä, että asennan kaikki kortit uudelleen ja toivon, että seuranta alkaisi toimia taas normaalista. Siinä menee aikaa, mutta katselulukujen palauttaminen saattaa olla vaikeaa jos ei mahdotonta. Onneksi YouTube -katseluvut ovat toimineet. Niiden seuraaminen on ollut mieluisaa puuhaa näin syksyllä, kun niistä ollaan oltu mukavasti kiinnostuneita. Voit vilkaista videoiden tämänhetkiset katselutilanteet täältä. Täytyy koputtaa puuta, että laskurit toimivat jatkossa ja että ihmiset jaksavat edelleen katsella videoitani. Kiitos kaikille foorumeillani vierailleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti