perjantai 26. toukokuuta 2017

Vanhoja päiväkirjoja säilytyslaatikkoihin

Innostuin eilen (25.5.2017) järjestelemään vanhat päiväkirjani säilytyslaatikkoihin. Aikaa moisessa meni koko päivä, kun pölyjen pyyhkiminen unohtui kirjojen selailulta. Mielenkiintoisia ajatuksia tuli vastaan ja muutamia puukynäpiirustuksia, joihin päätin palata myöhemmin, mutta yksi niistä Ajatuksissa, jonka piirsin näköjään 28.7.1991, minun oli heti otettava käsittelyyn. Tein sille taustan Gimp –kuvankäsittelyohjelmalla ja laitoin itse piirustuksen ovaaliraameihin.

Tuo oli ajanjakso, jolloin luin hengellistä kirjallisuutta. Piirustus ilmentää mieltymystäni ajatuksiin ja metsäpoluille. Muistiinpanoissa oli samaa harrasta tunnelmaa. Itse asiassa minulla on aina silloin tällöin ikävä 80 –lukua ja 90 –luvun alkua, jolloin sosiaalinen media ei ollut vielä voimakkaasti kenenkään elämässä. Silloin oli rauhallisempaa ja monella tapaa luontevampaa.

Deep in Thought 28.7.1991 © Yelling Rosa 
Deep in Thought  by © Yelling Rosa

Paljon on meneillään

Tuon rauhallisen ajanjakson mietteitä kokosin Paljon on meneillään –runokoelmaan, joka ilmestyi vuonna 1994. Sain kirjan painattamista varten apurahan Lapin läänin taidetoimikunnalta ja Tornion Työväensäätiöltä. Kirjasta otettiin muutaman sadan painos, jotka onneksi menivät kaupaksi, vaikka tällä kertaa paineita ei ollut siinä määrin kuin ensimmäisen kokoelmani, Valkoinen vitsa”, kohdalla, joka oli omakustanne. Sain omani takaisin ajan kanssa.

Paljon on meneillään –kokoelman lähtöajatus on se, että Paljon on meneillään silloinkin, kun ei mitään tapahdu. Ehkä tuolloin punotaan tapahtumia jopa enemmän, kun meidän touhutessa asioiden kimpussa. Paljon on meneillään on mietekokoelma, jonka ajatukset avautuvat silloin, kun ihmisen mieli on rauhallinen. Ehkä joskus, jos Luoja suo, lataan mietteistä digitaalisen version Lulu.comiin tai Amazoniin. Alhaalla muutama fundeeraus kokoelman yli 50 mietteestä:

Unelma,
joka ei lennä,
kantaa elämääni.
© Yelling Rosa

Syntyminen
on ainoa pakko.
© Yelling Rosa

Kuvat hiljaisia.
Olisivatpa sanat.
Ymmärtäisi paremmin.
© Yelling Rosa

Paljon on meneillään,
kun mitään ei tapahdu.
© Yelling Rosa

Meidän jokapäiväinen
leipämme ei ole litteä
vaan syvä ymmärrys.
© Yelling Rosa

Ihmiskunnan tragedia on siinä,
että se vaatii kauhalla,
Mutta Luoja jakaa lusikalla.
© Yelling Rosa

Autuas päätös:
otan vain varjoni
matkaan.
© Yelling Rosa


Paljon on meneillään by © Yelling Rosa 
Tältä Paljon on meneillään –kokoelma näyttää ePub –formaatissa avattuna Adobe Digital Editions –lukijalla. Kirjan lataaminen Lulu.comiin on jäänyt siksi, että sinne lataamaani kolmatta kokoelmaani “Postrahavasta” ei ole sieltä kukaan ostanut. Jos kysyntään syntyy Paljon on meneillään löytyy Lulu.comista.

Hyvää viikonloppua kaikille.

Bon un fin de septimana.

Yelling Rosa Signature

PS Postrahavasta –kokoelman voi tilata täältä:
http://www.lulu.com/shop/yelling-rosa/postrahavasta/ebook/product-22427845.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti